pondělí 16. června 2014

Už jsi slyšel/a o čínském učení Feng shui?

ČLÁNEK SI MŮŽETE TAKÉ PŘEČÍST ZDE!

Pozitivní energie kolem nás je stále méně a méně, a proto je potřeba si ji nějakým způsobem "vytvořit" nebo alespoň zahnat energii negativní. Nejlepší učení, které tuto negativní energii téměř zničí, je feng-shui. Že jste o tom nikdy neslyšeli? Měla jsem tu možnost vyzvídat o takto zajímavém tématu a zjistila spousty nových a zajímavých informací.

Feng-shui se zabývá harmonií lidského života a vytvářením šťastného domova i pracoviště. V překladu pojem Feng-Shui znamená vítr a voda. Jde o proudění energie a vliv na zdraví a vitalitu člověka. Spojení těchto dvou prvků vystihuje energii Čchi, která je základem pro učení feng-shui. Díky učení feng-shui se dozvíme o situaci v oblasti zdraví, nálady, vztahu, kreativity, financí, rodinného života a kariéry.

Feng-shui pochází ze starověkých civilizací Egypta, Číny a Indie. Existují i některé příklady, které nasvědčují tomu, že v dávných dobách bylo toto učení spolu s Čchi používáno (např. u Stonehenge ve Velké Británii, který byl navržen tak, aby slunce zářilo přímo do středu a posilovalo tím celkový efekt samotného kamenného díla).


Nejrozšířenější informace o tomto učení jsou samozřejmě na internetu, ale nejspolehlivější jsou knihy. V nich jsou ověřené informace, které jsou psány i zkušenými instruktory. Ovšem nejvíce zkušeností o učení feng-shui se čerpá na kurzech o všem, co se feng-shui týká. Tyto kurzy také někteří nazývají workshopy.
Jak už bylo výše řečeno, zdraví, nálada, vztah, kreativita, finance, rodinný život a kariéra jsou věci, kterými se feng-shui zabývá. Pokud si nevíte rady v kariéře a nedaří se vám, zjistěte, čím jsou takové nepokoje způsobeny. Feng-shui je totiž schopné odhalit, co vám překáží v tom, abyste nastartovali úspěšnou kariéru. A takto můžete postupovat i u ostatních položek, které do vašeho života zasahují. Ovšem nemyslete si, že vám učení feng-shui pomůže naprosto se vším. Jsou totiž i problémy, které musíte řešit svým vlastním rozumem.

Na učení feng-shui navazuje spousta dalších učení a energií, které s ním úzce souvisí. Jedním z nich je například jin a jang (Yin/Yang). Jin a jang označuje různé druhy Čchi. Většinou se udává, že pojem jin znamená noc a jang den. Znak jinu a jangu se zobrazuje někde bílou částí nalevo a černou napravo a naopak. Někteří tento znak berou tak, že pokud je část jin nalevo, značí to učení jin a jang, ale pokud je napravo, značí přechod ze dne na noc. S učením feng-shui je propojená spousta energií - čchi, pět prvků a právě učení jin a jang. Tyto tři pozitivní energie jsou základními energiemi pro učení feng-shui.


Vždy by v domácnosti měla být část energie jin, která je více rozptýlená, chladná a pomalá. Energie jang je pravým opakem. Je zvyklá plánovat, v domácnosti je aktivnější a koncentrovanější. Pokud se střetnou dvě energie jin, je potřeba do domácnosti přidat některé prvky, které představují energii jang. Při takovém střetu dochází k nepokojům, rozporům a neshodám.

Pět prvků je další učení, které na feng-shui navazuje. Jedná se o přírodní živly oheň, zem, kov, vodu a dřevo. Tyto živly na sebe navzájem působí buď negativně, nebo pozitivně. Podle data narození zjistíte, jaký živel jste.

Existuje spousta knih, které se tímto učením a jeho spojitostmi, zabývá. V každé se vždy dá dozvědět něco nového, zajímavého a doplňujícího. Jsou i knihy, které se zabývají pouze domovem, zdravím a vším ostatním, kterému feng-shui pomáhá. Feng-shui je velmi složité učení, ale postupem času se o něm člověk dozví více a více. Oblíbené knihy jsou např. od Simona Browna, které pokaždé čtenáři přinesou něco nového a zajímavého.


Já moc děkuji za obsáhlé informace, knihy a materiály, které mi napomohly tento článek zhotovit. Článek tudíž není okopírovaný z internetu, jde o informace, které jsou z různých kurzů a semináří, knih a informativních dokumentů. Určitě se brzy těšte na další články, které se tímto zajímavým učením budou zabývat!

1 komentář: