středa 22. října 2014

Jak jsem se vypořádala s krušnými začátky na Youtube scéně?

Článek najdeš také ZDE!

Někdo říká, že je to zbytečnost. Ale někteří berou točení videí a jejich úpravy jako každodenní rutinu, která poslouží k dobré věci, a sice k pomoci ostatním. Nemyslí se tím pomoc fyzická, youtuberky či youtubeři točí videa spíše na bázi jako jsou rady a tipy, recenze a podobně. A každému youtuberovi nebo youtuberce trvalo dlouhou dobu, než do světa Youtube prorazili jako ti, kteří dnes mají sledovanost okolo milionu a mají čtyřikrát tak více odběratelů. Je sice pravda, že čeští youtubeři na tom tak dobře nejsou, přeci jen je v ČR přibližně 31x méně obyvatel, než v Youtubem proslavené USA. Tudíž je šance na to mít kolem 4 milionu odběratelů v ČR téměř nulová. Ale proč to přeci jen nezkusit? A jak? To se dozvíš o pár řádků níže!

1. Upoutej návštěvníky vzhledem tvého Youtube kanálu!
V tomto článku se bavíme o tom, jak na youtube co nejvíce zaujmout, a proto je potřeba pro takový krok co nejvíce ostatní přesvědčit, aby se na tvá videa koukli raději, než na videa některých jiných youtuberů. Nastav si tedy svoji ikonku tak, aby vypadala co nejvíce profesionálně a poutavě. To samé udělej i se vzhledem samotného kanálu. Věř, že prázdná úvodní fotka nepřesvědčí ostatní, aby svých drahocenných pár minut věnovali tvým videím.

2. Dbej na kvalitu svých videí!
Kvalita se odráží na všem - na zvuku, vzhledu, zaostření,... Zkrátka pokud se chceš lidem ukázat jak nejlépe dokážeš, měj tu nejlepší kameru, jakou si samozřejmě můžeš dovolit. Pro začátky i mě postačila webová kamera, ale tomu nasvědčoval i počet zhlédnutí mých videí.

3. Buď spisovná!
Na druhou stranu mluv raději obecnou češtinou, než kdybys míchala spisovnost a řeč mezi lidmi dohromady. Lidé v dnešní době si téměř odvykli na spisovnou češtinu z úst ostatních, tak je překvap a při prvních uvítacích slovech dej najevo, jak moc čteš knížky a na kolik tě naučili ve škole mluvit česky!

4. Uprav si miniaturu videí podle svého!
Youtube sám tvoří miniatury a pokud nechceš na okénku u tvého videa vypadat jako zvracící kůň, zkus si vytvořit vlastní miniaturu, která pozdvihne chuť sledovatele o něco výše. Uvidíš sama, kolik lidí tímto přesvědčíš, aby se na tebe koukli. A to samé platí i pro název videa! Stejně jako u článků je lepší vymyslet jakýkoliv poutavý titulek nebo název, který dodá videu tu správnou chuť.

5. Zdokonal své prostředí!
Upozorňuji, že v tomto bodu i já, jako samotná youtuberka, trochu prokrastinuji a doteď se nemohu donutit k tomu, abych vytvořila lepší prostředí, než je skříň v pozadí. Tudíž si v tomto ohledu neber příklad ze mě a raději se zaměř na svojí vlastní fantazii. Vytvoř si plátno nebo vyber nějaké hezké místo ve tvém pokoji. Ale pozor! Rozhodně vol taková místa, kde je dostatek světla. Nechceš přece na videích vypadat jako bys vlastně ani za kamerou neseděla.

6. Vymódi se co nejsympatičtěji!
Z toho nevyplývá závěr, abys z tvého obličeje udělala namalovanou fasádu. Stačí jen použít přirozený look, který ti sice přidá na kráse, ale rozhodně tím nikomu neuškodíš. Vol také pohodlné oblečení. (Malý tip - spodní díl nemusíš řešit, tudíž si místo nepohodlných džínů vezmi klidně pohodlné tepláky na doma - nikdo je totiž na kameře neuvidí).

7. Vlastní fantazie = vlastní nápady!
Vymyslet v dnešní době něco nového a poutavého je rozhodně velmi těžké. Ale pokud jsi na DIY videích závislá stejně jako já, zkus vymyslet vlastní nápady. Fantazii se přeci meze nekladou, tak proč toho nevyužít?

Má tajná doporučení:
- Youtube kanál rozhodně zviditelníš tím, když o tobě bude vědět více a více lidí. Založ si na fb vlastní stránku svého kanálu, přizvi své přátele a uvidíš, jak se budou "To se mi líbí" hromadit.

- Využívej infobox! Do něj totiž můžeš napsat nejen zajímavosti o sobě a věcech, které na videu ukazuješ, ale také do něj můžeš poukázat právě na svojí FB stránku, čímž oslovíš opět více lidí. Jde o jakýsi koloběh.

- Netvař se na videích jako kakabus! Můj recept na dobrý dojem je být co nejpřirozenější, nepřetvařovat se a rozhodně se usmívat. Zkus si občas ze sebe udělat srandu, protože to má rád každý!

Tak snad jsem ti alespoň trochu pomohla ve tvých začátcích. Hlavně hlavu vzhůru! Nic nejde hned, tudíž neztrácej naděje a se svým počtem odběratelů měj trpělivost!

Žádné komentáře:

Okomentovat