sobota 8. listopadu 2014

Vánoční mánie, aneb KEEP CALM AND BUY THE PRESENTS!

Zdravíčko,
Pokud na vás doléhají první vánoční stresy, ráda bych vám pověděla, že v tom nejste sami. Obchoďáky se začínají tak jako každý rok zdobit a ulice jsou ověšené svítícími hvězdami. Naštěstí jsem ještě nepotkala žádný vánoční strom, snad jen v Douglasu, kde ale vždy na vše chvátají. Ale povím vám, tento čas miluji.


Neříkám, že kašlat na nákupy dárků je super a skvělé, ale přeci jen se to vše nesmí přehánět. Já se například řídím mottem „Čím dřív, tím líp“, a proto dárky nakupuji nyní. Nenechávám vše na poslední chvíli, kdy se nahrnu do jednoho velkého nákupáku, kde vše koupím dvakrát dražší a budu stát dvakrát delší frontu na kasu, než kdybych to vše pořídila v listopadu. Věřte mi, že Vánoce jsou za dveřmi a už nyní všichni blázní, co komu koupit. Ale není se čemu divit.

Abych se přiznala, vánoční seznam dárků pro ostatní mám od půlky října a je to tak lepší. Protože při příležitosti dotazů od mých známých vytáhnu můj tajný bloček, ze kterého jim přečtu mé nápady pro mamku či přítele, pokrčím rameny a cítím se mistrovsky. Tedy, že už nemusím trávit bezesné noci s dumáním nad tím, čím ostatní na vánoce obšťastním.

A pravidlo „Tento rok se to nebude přehánět“, zásadně nedodržuji. Protože vždy se to přežene a pak je tu další rok, kdy se to říká znovu a znovu. Říkám tomu vánoční cyklus, trapný a nefunkční. Nevím, jestli je to tím, že jsem ve věku, kdy prostě všechny peníze utrácím za dárky, nebo je to prostě tím, že většina pravidel nefunguje, tak proč je dodržovat. Tím samozřejmě myslím triviální pravidla, typu „Nejízt po páté, dodržovat pitný režim, psát denně 20 cvičení v ZAVu…“


Neomezujte se tím, když vám někdo něco podobného poví. Protože potom je člověk právě mnohem více překvapený, když zjistí, jak moc jste si dali na výběru dárku záležet. A že není z vaší DIY dílny? To přeci nevadí, sice to není zas až tak úplně originální a dárek se objeví pod stromečkem dalších x rodin… Ale druhé to potěší, a to je přeci hlavní! J

Takže "Keep calm and buy the presents!"

Žádné komentáře:

Okomentovat